THY Cadet - CRM [REHBER]

Sınırlı içerik. Görüntülemek için konuya cevap veriniz. havaPortal.com.tr | Türkiye'nin Havacılık Platformu
paylaşım için teşekkürler, bu aşamada bir kaynak tavsiyesinde bulunabilir misiniz ? Profesyonel danışmanlık tabiiki kişiden kişiye değişir ancak tavsiye ediyor musunuz bahsettiğiniz kişiden veya farklı psikologlardan ?

paylaşım için teşekkürler, bu aşamada bir kaynak tavsiyesinde bulunabilir misiniz ? Profesyonel danışmanlık tabiiki kişiden kişiye değişir ancak tavsiye ediyor musunuz bahsettiğiniz kişiden veya farklı psikologlardan ?
Hocam ona birşey diyemem. Çünkü herkesin gerçek anda ki tavır ve davranışları farklı oluyor. Eğer ki CRM konusunda iyi araştırma yapıp kendimizi objektif şekilde analiz ederseniz sonuca ulaşırsınız.
Kendinizi CRM konusunda tarttıktan sonra hala kafanızda şüpheler varsa birisine görünmekte fayda var. Ama kimseye görünmeden geçen de çok var, görünüm benim gibi kalan da :) Çünkü gerçek mülakatlarda tavır ve davranışlarınız değişebiliyor. Birşeyleri bilerek gitmek ve ona göre davranmak zorunda olacağınız için yapmacıkta durabiliyor. Bu da olumsuz olarak size geri dönüşe sebebiyet veriyor.
Buna ek olarak sizi değerlendiren psikologta farklı, doğal olarak ikisi aynı görüşe sahip olmuyor.
Eğer ki bütçe varsa görünün kafanızdaki şüpheler gitsin, ama bütçe yoksa çokta önemli değil, girmeden de geçilebilir.

Hocam naçizane ben de THY'de CRM mülakatını retest ile geçmiştim. Kaynak işi de bence bir noktada kişiden kişiye değişiyor. İlk olarak CRM bileşenlerini öğrenip anlamak lazım bu noktada tavsiye verilebilir. Ben Melih Başdemir'in "Tüm Havacılar İçin Ekip Kaynak Yönetimi" ve Temuçin Gürel'in yazdığı "Havacılıkta İnsan Faktörü" kitapları ile Murat Terzioğlu'nun meşhur tezini okumuştum bu aşamada. Bundan sonra kendi eksikliklerinize göre okumalar yapmanız lazım diye düşünüyorum. Örnek veriyorum liderlik noktasında kendinizi geliştirmeniz gerektiğini düşünüyorsunuz o zaman sizin liderlik üzerine kaynaklara yönelmeniz ve okumanız lazım. En önemli konu kendimizi tanımak, zayıf ve güçlü yönlerimizi analiz edip mülakatta kendimizi bilerek mülakatçıların karşısına çıkmak.

Hocam naçizane ben de THY'de CRM mülakatını retest ile geçmiştim. Kaynak işi de bence bir noktada kişiden kişiye değişiyor. İlk olarak CRM bileşenlerini öğrenip anlamak lazım bu noktada tavsiye verilebilir. Ben Melih Başdemir'in "Tüm Havacılar İçin Ekip Kaynak Yönetimi" ve Temuçin Gürel'in yazdığı "Havacılıkta İnsan Faktörü" kitapları ile Murat Terzioğlu'nun meşhur tezini okumuştum bu aşamada. Bundan sonra kendi eksikliklerinize göre okumalar yapmanız lazım diye düşünüyorum. Örnek veriyorum liderlik noktasında kendinizi geliştirmeniz gerektiğini düşünüyorsunuz o zaman sizin liderlik üzerine kaynaklara yönelmeniz ve okumanız lazım. En önemli konu kendimizi tanımak, zayıf ve güçlü yönlerimizi analiz edip mülakatta kendimizi bilerek mülakatçıların karşısına çıkmak.
anladım hocam teşekkürler, sizin süreciniz ne aşamada acaba

başarılar hocam, crm'de olduysa kurulda da olur. Kurul için tavsiyeleriniz var mıdır
Kurul mülakatı konusuna yazabiliriz sorarsanız ancak Crm'den kopmadan şunu söyleyebilirim, kurulun da yüzde 80 i crm gibi yetkinlik bazlı geçmiş tecrübelerden gidiyor. Bunu kendi kurul mülakatı grubum ve eski crm gruplarım da dahil yaklaşık 10 kişi ile konuşmuş olarak söylüyorum. Crm mülakatında genel olarak crm yetkinliklerimiz anlaşılmaya çalışılıyor, kurul mülakatında ise özellikle daha zayıf hissettiğimiz yetkinlikler ve crm bağlamında bu zayıflıklar sebebiyle yaptığımız hatalar sorgulanıyor örnek isteniyor. Mülakatlarda zayıf yönlerimiz, hatalarımız ya da yaşadığımız problemler sorulduğunda, eyvah olumsuz yönlerim konuşuluyor şeklinde aşırı strese girmeden devam etmek lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt