PACE (DLR) THY PACE Sınav Tecrübesi Rehber 2025

sizce AeroTest ve ATPL tv'deki soruların hepsini en az iki kez tamamini tekrar edersek gecmeye yeter mi yoksa boyle ciddili konu anlatımı vesaire dinlenmesini önerir misiniz. ?
Konu anlatımı öneririm. Atpl tvde olan konular daha farklı problem biçiminde de geldi. Bilgiyi yorumlamak önemli ama sınav anında buna hazır olabilmek için konuyu iyi kavramak işinizi kolaylaştırır.

Konu anlatımı öneririm. Atpl tvde olan konular daha farklı problem biçiminde de geldi. Bilgiyi yorumlamak önemli ama sınav anında buna hazır olabilmek için konuyu iyi kavramak işinizi kolaylaştırır.
Bu arada matematik ve fizik icin kağıt kalem verdiler degil mi ?

ben olumlu sonuç aldım evde 97leri görmüştüm skytestte. joystick kontrolleri çok benzerdi. skytestte sonuçlarım iyi geliyordu sınavda hiç zorlanmadım, çıktığımda da bu modülden geçtiğime emindim tereddütüm olmadı hiç

matematik yetişmiyor, sınav esnasında hiçkimse yetiştiremedi ara verildiğinde herkes söyleniyordu, yapamadığım soruları elemiştim yapabildiklerime odaklandım. yapamadıklarımın hepsini aynı şık işaretledim. geçtim :) başarılar

atpltvden çalıştım ben bazı sorular çok benzerdi, faydalı oldu tavsiye ederim
Ucretli skytest kullaniyorsaniz bende onu kullaniyorum en dusukte sinav hassasiyetine yakin mi ?

ücretsizi denemedim yorum yapamam. satın alıp ücretliyle çalıştım

ben güvenli bölgede kalmak için tamamını mediumda tuttum, sınavda turbulence ile ilgili bir sorun yaşamadım hassasiyet ile ilgili de

Öncelikle ben sınavımın kötü geçtiğini zannettim oturumun ortasında demoralize oldum, hiç gerek yokmuş. yapmayınız mücadeleye devam ediniz.

SÜRDÜRÜLEBİLİR DİKKAT TESTİ: Cadet.prodan dokunmatik ekran ile de çalıştım, gönderilen demo üzerinden de. 80 ms görüyordum evde. sınavda denemede sonuçlarımı görünce "aha kaldım kesin" falan dedi iç sesim, ilgisi yok çalışın basın geçin. demoda neyse o bu arada sınavda sürpriz bir şey yok.

GÖRSEL-İŞİTSEL BELLEK TESTİ: Bu nedense gözümde büyüttüğüm bi modül olmuş benim sınavda aşırı kolay geldi tık tık yaptım. Ben her destinasyonu bir şey ile eşledim yaşamımdaki. her biri okunduğunda kafamda bir cümle kurdum. "abimle ile adada bombay içtik dans ettik" falan gibi. her kelime bir destinasyona karşılık geldi. işe yarıyor bu yöntem

ÜÇ BOYUTLU UZAMSAL ALGI TESTİ: Demo ve skytest karışımı gibi bir şeydi. parmağımı ekrana çok yakın tutmuşum yanlışlıkla bastığım oldu. başka bir modülde daha başıma geldi aklınızda bulunsun. yüzeyleri 12 34 olarak kodlamak faydalı oldu.

Fizik: atpltvden genel bir göz gezdirdim, benzer şeyler var gibiydi. Fiziğim normalde iyidir zorlanmadım yetişti.

Matematik: Genel olarak salondaki herkes yetiştirmemekten şikayet etti. Herkesin morali bozuldu. Ben yarısından emindim, 7-8 tane aynı şık işaretledim geçtim. atpltvye benzerdi bence. yapamadığınız sorulara takılmayın devam edin tüm soruları göremeyebilirsiniz aksi halde.

BİLİŞSEL ÇEVİKLİK TESTİ: Sınavda zorlanacağımı düşündüm ama zorlanmadım. bu modülde de yanlışlıkla dokundum malesef. ekrana çok yakın durmaması iyi olabilir parmaklarınızın. uzak da kalmasın tabii, geç tepki vermek puan kaybettirir. demodan çalışmak yeterli olur bence.

SÖZEL BELLEK TESTİ: iyi konsantre olunuz, başta 4 5 hanelilerde bi an konsantre olamadım hata yaptım ama diğerlerini yanıtlayabilmişim demek ki sorun olmadı. bunun için bol pratik yapmak iyi olur. demo yetersiz, cadetprodan çalıştım ben. doğru tuşladığınıza emin olun. bi tane tuşa yanlışlıkla bastığı farkettim silsem düzeltmeye vakit yetmeyecekti ekranla bakıştık o sürede süre doldu. herhalde o ikisini yanlış yapmışım ki modülü vermişim. 9 haneli kesin çıktı eminim. 10 haneliden emin olamadım geldiyse 1 tane geldi galiba.

UZAMSAL ORYANTASYON TESTİ: demoya benziyor. sadece ekranların büyük olması bi tık işi zorlaştırdı, bu benim fikrim. çok zor değildi konsantre olun ve tüm labirentleri tamamladığınızdan emin olun.

PSİKOMOTOR KOORDİNASYON VE ÇOKLU İŞLEM BECERİSİ TESTİ: ben hassasiyet konusunda sorun yaşamadım açıkçası. tüm ayarlatı mediumda tuttum mediumda çalıştım genel olarak. birkaç kez zorlaştırıp ne yapıyorum görmek istedim. sınavda da zorlanmadım, daha önce yorumlarda belirtmiştim sınavdan çıktığımda bu modülle ilgili sorun yaşamayacağımdan emindim.

umarım faydalı olur herkese başarılar diliyorum
sehirli ve sayililarda maksimum kac tane ezberlemek gerekiyor,
sayililar 8-9
sehirde 6 civari yeterli midir?

Herkese selamlar, 29 Mayıs günü PACE sınavına girdim 13 Haziran'da sonucum bayram sebebiyle geç de olsa olumlu olarak açıklandı.

Hazırlanmayı hem Skytest üzerinden hem de son 2 haftada THY'nin gönderdiği demo üzerinden yaptım.

Skytest'te bulunan modülleri custom ayarlarla mümkün olduğunca gerçeğine yakınlaştırsam bile bazı modüller konusunda sınıfta kaldı.

Pace Demosuda kendini tekrar ettiği için ezberlenebiliyor. Fakat Skytest olmadan da geçilebilir.

Sınav günü en geç 13:45'te varılması gerektiği yazıyor fakat ben 13:00'da bekleme salonuna girdim. 14:00'a doğru bizi sınav alanına aldılar ve 14:30'da başladık.

İlk modülümüz Sustainable Attention modülüydü. Yanlış hatırlamıyorsam hazırlıkta 200-300ms arası yaptım. Sınav anındaysa ise feedback almamak insanı bir tedirgin ediyor. Çıkış anını tahmin etmek yerine direkt gördüğüm gibi bastım. Skytest Modülünün ise ayarı yapılırsa birebir modüle benzeyebiliyor.

İkinci modül Audio Visual Memory idi.
Çok iyi yapamadım bu modülü, 7 şehre kadar uzuyor, ben 3 şehre kadar tutabildim. Beni en çok korkutan modül buydu. Kötü geçtiği için Retest bekliyordum. Skytest'teki aksan ile Demo'daki aksan farklı, hızlarını ayarlasanız bile hızları aynı olmuyor. Demo'da 6 şehir söyleyip 3 ü doğruysa, Skytest'te 6 şehrin 5'i doğru oluyor araya yanlış şehir Demodaki kadar çok gelmiyor.

Üçüncü Modül 3D Spatial Perception'dı
Skytest'tekini kullanmaya gerek yok, Demo gayet yeterli hatta sınava çok benzer. Burda evin cephelerine sayı verip o sayıları cevaplara yerleştirerek yaptım. Aksi halde çok uğraştırabilir. 1-2 3-4 diye evin cephelerini sayılandırın cevaplarda evin cephesinin solundan başlayıp 1-2, 2-3, 3-4, 4-1 i arayın. Cevaplarda birbirine benzeyen evler yok sadece bir tanesi çok benzer gelmişti.

Aradan sonra Fizik ve Matematiğe girdik.
Mühendislik okuduğum için çok çalışmaya gerek duymadım.

Fizik soruları basitti, 25 net işaretlemişimdir. Süre problem değil sorular bittiğinde 10 dakikam vardı. Hatırladığım kadarıyla Hız-Sürat, Basınç, Elektrik, Tanımlar vardı.

Matematikte süre kesinlikle yetmedi, 15 net soru işaretledim. İlk başta sorular uzun geldi sona doğru daha basit sorular vardı. Çözmeye başlamadan önce sorulara hızlıca bir göz gezdirin.

Ara verildikten sonra Agility modülüne başladık. Skytest'te verilen tuşlama her seferinde rastgele o yüzden tavsiye etmiyorum. Demo gayet yeterli 7.5 dakika ilk kural 7.5 dakika ikinci kural sürdü.
Acele etmeden emin olarak bastım, fake yemedim fakat ikinci kurala geçtikten sonra yanlışlıkla iki kere önceki kurala göre bastım. Aşağıdan gelen şekiller alttaki çizgiye dokunduğu zaman basılması gerekiyor. Kesinlikle tahmin edip önceden basmayın hatalı yapmaktansa ms'i geç verip basmak daha doğru. . 5 6 tane şekil üstüste toplamda 3 4 kere gelmiştir. Genel olarak hiçbir şey yapmadan bekliyorsunuz.

5. Modül Digit Span modülüydü. Skytest'te ayar yapıp oldukça Demo'ya benzetebiliyorsunuz fakat yine aynısı olmuyor. Demoda 10 sayı verildiğinde 5-6 tanesini tutmak gerekiyorsa, Skytest'te bu 7-8 i buluyor, Demo kadar yanlış sayı vermiyor yani. Sınav anında ben 5 sayıdan sonra kaçırdım. Ortalamanın çok yüksek olduğunu düşünmüyorum.

6. Modül Spatial Orientation modülüydü.
Skytest'teki yeteri kadar iyi değildi labirentin ortasından başlatıyor, çok büyük olsa bile Demo kadar uzun sürmüyor çözümü. Demo gayet yeterli bir kere dönüşleri anladığınız zaman hızlıca çözebiliryorsunuz. Sınav anında ise amacınız acele yapmamak olmalı. Direkt sona gitmek yerine, çözüme giden yola bağlanan bir noktaya gidin. Böylece labirent yön değişse bile kafanız karışmayacaktır. Bu sayede hatasız ve gayet hızlı bir şekilde bitirdim. Önemli olan emin olmadığınız noktada durup labirenti gözünüzle çözüp sona ulaşmak.

Ve son olarak MIC modülü. Skytest'ti alma amacım bu modüle çalışmaktı. Sınavdaki modülün Inertiası ile Skytest'teki modül aynıydı.
Skytest'teki Listening Task hızını fast olarak çalışmıştım, fakat gerçek sınavda sesler arası bekleme daha fazla ortalama 6 7 saniye diye hatırlıyorum.
Heading sabit olduğu zaman göstergenin çeyreği görünüyor endişelenmeyin yeterli oluyor. Heading oynadığı zaman göstergenin hepsi gözüküyor. Altitude da ise her zaman göstergenin hepsi gözüküyor.
Her bir adımda ortalama 3 kere sesli komuta göre butona basıyoruz. Zaten adımlar 1.5 dk civarı sürüyor.

1. Adımda Heading sabit (Göstergenin çeyreği görünüyor)
2. Adımda Altitude sabit
3. Adımda Heading Ve Altitude sabit
4. Adımda Heading oynuyor
5. Adımda Heading oynuyor
6. Adımda Heading ve Altitude oynuyor
7. Adımda Hız geliyor, Heading sabit, Altitude oynuyor.
8. Adımda Hız, Heading oynuyor, altitude sabit
9. Adımda Hız, Heading ve altitude oynuyor.

Skytest'te altitude e göre hız çok değişiyor fakat sınav anında hız hiç etkilenmiyor bile aralıklarla bakıp 5 6 kere azaltıp çoğaltsanız yeterli. Listening Task'ta hiç kaçırmadığımı düşünüyorum.

Sınav 18:30'a doğru bitti ama merak etmeyin zaman hızlı geçiyor. Şimdiden herkese başarılar.
Merhabalar skytestte custom olarak minimum inertia yaptiginizda sinavdakiyle ayni mi oluyor ? Insanlar inanilmaz sensitive diyor ama
Ayrica sehir ve sayi ezberlemede maksimum kac ezberlememiz gerekiyor ? 5-6 sehir ve 7-8 sayi yeterlimidir?

Son düzenleme:
Arkadaşlar sınavdan bugün çıktım. Yardımcı olabilmesi adına yazıyorum. Mat ve fizik extrayla tamamen aynı değil. Aynı soruları da var ama çoğunluk konuyla ilgili yorum gerektiriyor. Fizikte bile atpl tüm sorular ile yüzde 60 benzerlik vardı. Matematikteyse bu benzerlik yüzde otuz kadar. Problemin uzatıldığı çok sorular var. Tüm soruları okuyup çözmek çok zor. Extralar matematikte size beş ila on soru kazandırabilir.
Sonucun geldi mi? 16 eylülde girip sonucu gelen var mı?

Audio visual memory kısmı için tavsiyen, uyguladığın taktik var mı? 4-5 şehirden sonrası imkansıza yakın oluyor
Merhaba, yeni görüyorum mesajını. Bu mödül eski DLR'da da varmış. DLR zamanından beri birçok kişinin yaptığı gibi ben de, sınava çalırşırken 65 şehir için anımsatıcı birer sembol ile eşleştirmiştim. böylece akılda kalması daha kolay olmuştu. Örneğin; (Lagos: Osimhen), (Houston: Alperen Şengün), (Valencia: Erasmus yaptığım yer) gibi kafamda bir eşleşme kuruyordum.

Merhaba, yeni görüyorum mesajını. Bu mödül eski DLR'da da varmış. DLR zamanından beri birçok kişinin yaptığı gibi ben de, sınava çalırşırken 65 şehir için anımsatıcı birer sembol ile eşleştirmiştim. böylece akılda kalması daha kolay olmuştu. Örneğin; (Lagos: Osimhen), (Houston: Alperen Şengün), (Valencia: Erasmus yaptığım yer) gibi kafamda bir eşleşme kuruyordum.
Sinavda kac tane sehir cikiyor maksimum ezberlememiz gereken

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt