30 Ekimde sınava girdim. Sonuç bekliyorum.
Sustained Attention
Modül başlamadan önce birkaç deneme yaptırıp dokunmatik hassasiyetine alıştırdılar. Denemede hiç ''too much'' yapmadım. Alttan çıkanlar max 220 en az 150 gibi bastım. Bazı çizgilerde 15-20 bazılarında 80-130 falan bastım. Evde mouse ile butona basılı tutup bırakınca ms çok düşüyordu. SAKIN SINAVDA DENEMEYİN. Pratik aşamasında denedim ve dokunmatik ekran basılı tutmaya başladığım anı değil bıraktığım anı algıladı ve 800lerde ms verdi. Bu yüzden esas modülde yapmadım.
Modül sırasında geri bildirim olmuyor, bu yüzden hissiyatıma göre bastım. Umarım iyidir. Demoya benzer.
Audio Visual Memory
Alıştırmada 4 şehir hatırlamaya kadar yaptırıp sonra sınava geçildi. Alıştırmalarda yanlış yapmadım.
2-2-3-3-4-4-5-5-6-6-7-7 şehir hatırlatmalı olarak ilerliyor.
Sanırım bir tane 6lı bir tane 7li kaçtı. Diğerleri doğru.
3D Spatial Perception
Denemede 4 ev çıktı. Hepsi doğruydu. Sınav anında çok kolay gelen evler de oldu emin olamadıklarımda.
%75-80 doğru yaptığımı düşünüyorum.
Fizik
Atplden çalışarak girdim. 30 soru 30 dakika. Emine yakın olduğum 22 soru falan var. Tahminim 23-24 doğru yapmışımdır. Kalemi sadece bir yerde OHM hesaplarken kullandım.
Matematik
Evet, geldik moralimi bozan yere. Sınavdan önceki alıştırmalarımda hiç 15 doğru altına düştüğüm olmamıştı. Sınava da bu özgüvenle ve çalışarak girdim. Fakat son dakikalara yaklaşırken sadece 12 soruyu yapabildiğimi gördüm. 1-2 soruyu mantıklı salladıktan sonra gerisini okumadan rastgele işaretlemek zorunda kaldım. Baraj 15 doğru gibi bir mit dolaşıyor. Tutturdum mu emin değilim bu yüzden gergin bekleyişim sürüyor :D
Agility
Alıştırma sırasında hiç fake yemeden 250-380 ms civarında yaptım.
Sınav sırasında bir kere fake yedim. Onun haricinde full doğru tuşladım. Fake yediğim ana kadar mükemmel giderken aklım bir an matematiğe gitti ve o sırada basmaman gereken zamanda bastım. Sonra dikkatimi tekrar toparladım.
Spatial Orientation
Denemede kolay-orta-zor olarak 3 deneme yaptırdılar. Fazla tıklama yapmadan hepsini çok kısa sürede bitirip bekledim.
Sınav anında hızım iyiydi. Bir kere fazla tık yaptım hızlı basarken. Onun haricinde fazla tıklamam olmadı. Yanlış yola hiç girmedim.
Digit Span
Alıştırmada 7-8 sayı ezberletti sanırım en fazla. Alıştırmada hatam olmadı.
Sınav sırasında bir tane 9luyu 2 tane de 10lunun son iki hanesini emin olmayarak tuşladım. Onun haricinde hepsi doğruydu.
Joystick (MIC)
Sınav önceki alıştırma yaptırdı. Tüm sesli komutlarım doğruydu. Sapmalar da çok fazla değildi. Ben bu modüle ücretsiz skytest ile çalıştığım için bu derece hassasiyete ve havacılık alfabesinde kullanılan kodlama kelimelerine ilk kez maruz kaldım. Ona rağmen sayı komutuna göre daha koaly geldi. Evde ilk iki denememde %24-26 sonra iki gün ara verip denediğimde %76 ondan sonra total de 10 denememde ise %90 altında hiç düşmeyip en fazla %97yi görmüştüm. İnertiam ise hep 1 de idi.
Sınav anında hiç sesli komut kaçırdığımı ya da yanlış bastığımı düşünmüyorum. Heading takibi altimetreye göre daha zordu ama her zaman odak olun ve pes etmeden takibi devam ettirmeye çalışın.
Sonuç bekliyorum. Sınav anında geri bildirim alamamaktan dolayı sustained attention ve uzamsal algıyı nasıl geçirdim tam kestiremiyorum, bana iyi gibi geldiler.
Matematik 12 emin gerisi sallama. 3/18 doğru lazım galiba.
Diğer modüller ise gayet iyiydi.