Sunexpress Video Mülakatı Sonrası

Hocam bence herkesin kaçırdığı önemli bir nokta var o da psikolog görüşmesi. CRM mülakatı adeta bu nokta ama elenme yok diye insanlar banko gözüyle bakıyor. Sizin o aşama nasıl geçmişti?
elenme yok kısmı temsiliydi, öye bişey yoktu zaten ki değerlendirme yapılabilmesi için belge imzaladık. ben havacılık psikoloğundan 8 seans danışmanlık aldım. yani çok iyi geçmişti :)

Hocam bence herkesin kaçırdığı önemli bir nokta var o da psikolog görüşmesi. CRM mülakatı adeta bu nokta ama elenme yok diye insanlar banko gözüyle bakıyor. Sizin o aşama nasıl geçmişti?
anlattığım hikayelerden sonra direk olarak stresli birinin verdiği cevapları verdin streslimisin diye sordu bende olmadığımı olduğum durumlarda nefes tekniği kullandığımı söyledim belki ikna edememişimdir

merhaba, az önce ben de olumsuz maili aldım. molly ve ingilizce sonuçlarım gayet iyiydi. mülakatım da iyi geçmişti. bence genel olarak en iyileri alıyorlar, burda çok iyi olmak yeterli değil top noktada olmak gerekiyor. sınav sonucuna göre değerlendirme yaptıklarını sanmıyorum. o zaman min. puanı daha yüksek tutarlardı.
Hocam cadetlerle de konuştum. Ben de çok istememe rağmen elendim. En iyileri değil, şirkete uygun gördüklerini alıyorlar. Burada da çalışacak bir şey yok açıkçası. Çok üzüldüm ben de ama durum bu.

Hocam cadetlerle de konuştum. Ben de çok istememe rağmen elendim. En iyileri değil, şirkete uygun gördüklerini alıyorlar. Burada da çalışacak bir şey yok açıkçası. Çok üzüldüm ben de ama durum bu.
Elenmiş olman gerçekten üzücü, umarım bir sonraki süreçte istediğin gibi olur. Mülakat süreçlerinde genelde sadece teknik bilgi değil; stres yönetimi, iletişim ve ekip uyumu gibi farklı şeyler de değerlendiriliyor. Yani konu tek bir kritere bağlı değil, daha çok genel uyumla ilgili. Belki bu alanlardan birinde ufak bir şey denk gelmiştir. Bu yüzden sürecin birden fazla kritere göre ilerlediğini söylemek daha dengeli bir yaklaşım olur.

Son düzenleme:
Elenmiş olmanız gerçekten üzücü, umarım bir sonraki süreçte gönlünüze göre olur. Ancak “en iyileri değil, şirkete uygun gördüklerini alıyorlar” demeniz biraz gerçek dışı kalıyor. SunExpress'in mülakat süreci zaten piyasadaki diğer havayollarına kıyasla oldukça detaylı ve zorlayıcı. Teknik bilgi kadar stres yönetimi, iletişim tarzı, takım uyumu gibi birçok faktör de değerlendiriliyor. Yani sadece “iyi olmak” değil, çok boyutlu bir uygunluk aranıyor. Şirketin her başvuranı tek tek değerlendirdiğini ve farklı açılardan baktığını da unutmamak lazım. Bu kadar çok değişkenli bir süreçte “en iyileri almıyorlar” demek hem süreci geçenlere hem de bu işe ciddi hazırlanan adaylara haksızlık olur. Daha objektif kalmak, hem sürece hazırlanan adaylar için daha sağlıklı olur hem de forumdaki bilgi kirliliğini önler.
Hocam aynı fikirdeyiz sizinle zaten. Ben sadece kurul öncesi aşamalardan bahsediyorum. Psikolog aşamasında çok boyutlu bir analiz yapılıp aranan çalışan profiline uygun olunup olunmadığına bakılıyor. Sürecin genelinden bahsetmiyorum.

Merhaba arkadaşlar, son zamanlarda video mülakatlara dönüşler ne kadar zaman sonra oluyor? Çoğu kişi olumlu sonuçlara birkaç gün içinde dönüldüğünü yazmış. Sürecin diğer aşamaları hızlı ilerlerken burada yavaş olması insani gerçekten şüpheye düşürüyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt