Sunexpress Video Ön Mülakat Geçenler

Öncelikle merhaba sürecinizde başarılar. Son sorunuzla başlayayım ben kurul mülakatında elendim malesef ve benim kurulum yaklaşık bir saat sürmüştü. Hemen hemen hepsi ingilizce oldu.

Psikolog aşamasında ben biraz daha crm ağırlıklı çalışmıştım açıkçası. Bunlarla beraber güçlü ve zayıf yönlerimle alakalı çalışmalar ve örnekler yapmaya, bulmaya çalıştım. Yukarıdaki gönderide de bahsettiğim gibi psikolog genel olarak sizi tanımaya, motivasyonunuzu öğrenmeye çalışıyor. Tabir-i caizse bir "red flag" iniz var mı onu anlamaya çalışıyor. Özel olarak bir kitap veya kaynaktan çalıştım diyemem ama, youtube da murat sarısoy hocamın neredeyse tüm videolarını izledim. Ücretsiz çok fazla içeriği var zaten ama isterseniz cüzi bir miktar abonelik ücretiyle diğer kısımlara da erişebiliyorsunuz. O videoları izlememdeki amaç ise; kendim için hazır belli başlı cevap metinleri hazırlamaktan ziyade, insanlar nerelerde hata yapabiliyor ya da nasıl bir yaklaşımda bulunmalıyım, kendimi nasıl şekillendirebilirim sorularına cevap bulmak içindi. Hocamın videoları o anlamda bana vizyon kattı diyebilirim.

Diğer sorunuzla alakalı testin adına kadar öğrendim fakat gizlilik çerçevesinde bunu paylaşmam çok doğru olmaz. Şu kadarını söyleyebilirim ama fotoğraflar siyah beyaz, hemen her fotoğrafta karamsar bir hava hakim. Yukarıda da belirttiğim gibi fotoğraflardan güzel- pozitif sonuçlara bağlayacağınız hikayeler oluşturmak bu noktada önemli bana sorarsanız. Örnek olarak bir fotoğrafta yerde gördüğünüz materyali makas ya da anahtar olarak yorumlayabilirsiniz. Bu da hikayenizi farklı yerlere götürür. Özet olarak içinizdeki karamsar duyguları bir miktar tetikleyen bir test 5 ya da 6 fotoğraf gösteriliyor. Dengeli yorumlar yapın, ne çok optimist ne çok pesimist. Güzel sonuçlara bağlansın. Kimse başarısızlık, hayal kırıklığı, üzüntü görmek istemez hikayenin sonunda.

Umarım faydalı bir içerik olmustur. İlk fırsatta kurulla alakalı da bir gönderi hazırlayacağım. Herkese başarılar.

Selamlar. Çarşamba günü girdim, cumartesi günü olumsuz mailini aldım. Kurulda bir hafta içinde açıklanacak denmişti.
Hocam merhaba umarım iyisinizdir ve geçmiş olsun kurul mülakatı sonucunuz için.
Bir şey sormak istiyorum. Rica etsem kurul mülakatı deneyiminizi anlatabilir misiniz?
Sizce neden olumsuz oldu? En büyük sebep neydi?
Şimdiden teşekkür ederim.

Hocam merhaba umarım iyisinizdir ve geçmiş olsun kurul mülakatı sonucunuz için.
Bir şey sormak istiyorum. Rica etsem kurul mülakatı deneyiminizi anlatabilir misiniz?
Sizce neden olumsuz oldu? En büyük sebep neydi?
Şimdiden teşekkür ederim.
Hocam öncelikle teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için. Umarım sizler için de en iyisi olur bu süreçte. Uygun bir vakit bulabilirsem, kurulla alakalı detaylı bir içerik hazırlayacağım. Kısaca bahsedecek olursam, bence çok zor bir mülakat değildi açıkçası kimsenin gözü korkmasın o anlamda. Şirket hakkında genel bilgiler, destinasyonlar, motivasyonunuzla alakalı sorular. Teknik anlamda da çok detaylı bir soruyla karşılaşmadım. Genel olarak ben ingilizcede bir problem yaşadım. İnsan kaynaklarının her sorusunu anladım ve cevaplayabildim fakat kaptanlar bir miktar ATC yle konuşur gibi konuştuklarından bir miktar iletişim problemi oluştu. Gönderiyi oluşturabilirsem daha da detaylandıracağım. Her şey gönlünüzce olsun.

@AbuzerMarko

Öncelikle hayırlısı olsun. Psikolog görüşmesinden ne kadar sonra Video Ön Görüşme daveti aldınız? Ben psikolog görüşmesi yaptım ancak 2 iş günü geçti video ön kurulu maili gelmedi. Sizce insan kaynaklarına yazmalı mıyım?
Merhabalar, en geç 2-3 gün içerisinde tarafınıza ulaşıyor davet maili. Bi mail atmanızda fayda var yine de

Arkadaşlar, konuya açıklık getirmek açısından yazayım. Tüm skorlarım 90 üzeriydi ve ingilizce alanında çalışıyorum. Bu kıstaslar iyi olunca psikologda hiçbir artısı yok. Video mülakatının geçerliliği yok. Geri dönüş olumsuzsa psikolog aşamasında eleniyorsunuz. Şikayet edilemesin ve dışarıdan anlaştıkları psikologlar da mağdur olmasın diye video mülakatta elenmiş gibi gösteriyorlar. Kesin bilgidir. Kendi tahminimi söylemiyorum.

Herkese iyi forumlar,
Video mülakat sürecini geçmiş biri olarak kendi gözlemlerimi aktarmaya çalışacağım. Video mülakat süreci sxs değerlendirme sürecine 2023 te dahil olmuş bir bölüm. Daha öncesinde, psikolog görüşmesinden sonra direk kurul daveti alınıyordu diye biliyorum. Benim düşüncem, kişi sayısını minimize etmek amaçlı böyle bir uygulama yapıldığı yönünde. Genel olarak bakıldığında sorulan sorular klasik insan kaynakları soruları ve sistem size videoyu tekrar kaydetme hakkı veriyor. Bu şartlarda hemen hemen herkesin optimal bir yanıt videosu çıkarabileceğini düşünüyorum.
Gelelim benim psikolog görüşmesiyle alakalı düşüncelerime. İlk olarak size ses kaydı açtıkları bir test yapıyorlar. Fotoğraflar gösterilip yorumlamanız isteniyor. Burada bence önemli nokta, yorumlama yaparken daha pozitif, ekip çalışmasına yatkın, karamsarlıktan uzak yorumlar yapılması gerekiyor. Bunlarla beraber daha değişik ve olumlu özelliklerinizi de gösteren yorumlamalar olması gerekiyor. Şöyle bir örnek verecek olursam, ben bir fotoğrafı yorumlamaya başlamıştım tam sonuca bağlarken farklı bir detay fark ettim ve bu benim için tüm senaryoyu değiştirir deyip tekrardan bir açıklama yapmıştım. Değişik bir detay yakaladığımda farklı bir bakış açısıyla yaklaştım. Sadece bir örnek olsun diye yazdım, herhangi bir yönlendirme gibi algılanmasın tabi ki.
Diğer bir husus, psikolog sizin crm veya pilotluk becerilerinizi ölçmüyor aslında, tamamiyle sizi tanımaya çalışıyor. Bu noktada güçlü-zayıf yönlerinizi iyi analiz edin, bir şeyler saklamayın ve yalan söylemeyin. Öyle ya da böyle ortaya çıkıyor. Arada üzerinize oynayabilirler, sakinliğinizi koruyun. Mesela bana "zayıf yönlerinizi söylemeyi çok beceremediniz sanki?" ya da "bir miktar kaygılı bir insansınız sanırım" tarzı ithamları da oldu. Gayet normal, sakinliği koruyup o şekilde devam edebilmek önemli.
Uzun bir yazı oldu bir miktar. Sonuç olarak benim deneyimlediğim bu süreçte psikoloji aşaması, video mülakat aşamasından daha kritik bir aşama. Niyetim bir yönlendirme yapmak değil, her aşamaya disiplinli ve özverili çalışmaya devam edin. Bilgi paylaştıkça güzel.
İyi forumlar
Hocam merhabalar kurul tecrübelerinizi de paylaşır mısınız mümkünse. 15 ekime planlamam yapıldı. Güncel bir deneyimi duymak çok faydalı olacaktır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt