Sunexpress Video Ön Mülakat Geçenler

Evet ben de ne kadar forumları konuları tararsam tarayayım olumlu sonuç alan görmedim. Eğer alımlar kapalıysa şimdilik başvuru yapma fikrimi rafa kaldıracağım ben de.

Lakin bazı konularda birileri önemli bi noktaya değinmiş. Ne kadar psikolog görüşmesinden kalma yok denilse de bence etkisi çok büyük, bana kalırsa video ön mülakattan elenen bir çok adayın olumsuz sonucu psikolog görüşmesiyle alakalı tabi firma feedback vermediği için bu şimdilik sadece bir varsayım.

Psikolog görüşmesinin ne tür bir etkisi olabilir video ön mülakata bilemiyorum. Tahminimce dedikleri gibi psikolojik mülakattan kalma gibi bir durum yok. Çünkü video ön mülakat kısmını yöneten SNX değil Peoplise. Demek istediğim CRM mülakatını ve video ön mülakatını farklı firmalar yapıyor.

Aynı zamanda SNX'e bir eleştiri. Kendilerinin forumu takip ettiğini biliyorum. Kendi sisteminizi kurmanız ve dışarıdan değil içeriden, kendi yönetebileceğiniz ve değerlendirebileceğiniz bir yol bulmanız çok daha faydalı ve doğrucu olacaktır.

Adminim sizin bir tahmininiz var mıdır video ön mülakatında neden bu kadar adayın elendiği çoğu insan iyi geçtiğini bile söylüyor aslında. Sizin yakalayabildiğiniz bi ölçüt kriterleri var mı
Psikolog görüşmesinin ne tür bir etkisi olabilir video ön mülakata bilemiyorum. Tahminimce dedikleri gibi psikolojik mülakattan kalma gibi bir durum yok. Çünkü video ön mülakat kısmını yöneten SNX değil Peoplise. Demek istediğim CRM mülakatını ve video ön mülakatını farklı firmalar yapıyor.

Aynı zamanda SNX'e bir eleştiri. Kendilerinin forumu takip ettiğini biliyorum. Kendi sisteminizi kurmanız ve dışarıdan değil içeriden, kendi yönetebileceğiniz ve değerlendirebileceğiniz bir yol bulmanız çok daha faydalı ve doğrucu olacaktır.
adminim sizin bi tahmininiz var mıdır neden bu kadar adayın bu aşamada elendiğiyle alakalı, veya video ön mülakatındaki aranan/beklenen kriterler sizce neler.

Bana kalırsa o ana kadarki tüm süreçler total değerlendiriliyor (mollymawk skoru, psikolog değerlendirmesi ve video ön mülakat total bi biçimde değerlendiriliyor gibi)

Ben de okuduklarımdan benzer çıkarımlar yapıyorum. Elemedikleri bir aşama için kalkıp o kadar insanı neden psikologla görüştürsünler diye insan sormadan edemiyor. Video ön mülakatta İK'yı çok etkilemediyseniz psikolog görüşmesinin belirleyici olduğu izlenimi bende de çok güçlü.

bildiğim kadarıyla peoplise sadece kullanılan yazılımı sağlıyor

bence de video mülakat ve psikolog görüşmesi bir aşamaymış gibi bütün olarak değerlendiriliyor
yani kalma var sadece çok kötü yapsanız bile video mülakata girme şansınız var

kalma olmasa (süreci etkilemeyecek) olsa firma neden aracı psikolog şirketine para ödesin

beraber mollymawk'a girdiğim bir arkadaş geçti onun dışında bende ne gördüm ne okudum

psikolog görüşmesine olabildiğince doğal olduğunu video mülakatının sorularının ise zor olduğunu söylemişti - molly skorlarımız ise yakındı diye hatırlıyorum

ayrıca forumda ingilizce öğretmenliği yaptığını söyleyen birisi elenmişti 90-100 civarı yaptığını söylüyordu modüllerde o yüzden aşırı belirleyici olduğunu sanmıyorum

eğer okuyorlarsa bende bir eleştiri getirmek istyiyorum; sınava aynı tarihte giren insanların sonuçlarının bu kadar farkla açıklanması hiç mantıklı gelmiyor belki değerlendirme süreçleri böyle gerektiriyordur ama aynı tarihte giren herkesin aynı tarihte açıklanması daha profesyonel olurdu.

Herkese iyi forumlar,
Video mülakat sürecini geçmiş biri olarak kendi gözlemlerimi aktarmaya çalışacağım. Video mülakat süreci sxs değerlendirme sürecine 2023 te dahil olmuş bir bölüm. Daha öncesinde, psikolog görüşmesinden sonra direk kurul daveti alınıyordu diye biliyorum. Benim düşüncem, kişi sayısını minimize etmek amaçlı böyle bir uygulama yapıldığı yönünde. Genel olarak bakıldığında sorulan sorular klasik insan kaynakları soruları ve sistem size videoyu tekrar kaydetme hakkı veriyor. Bu şartlarda hemen hemen herkesin optimal bir yanıt videosu çıkarabileceğini düşünüyorum.
Gelelim benim psikolog görüşmesiyle alakalı düşüncelerime. İlk olarak size ses kaydı açtıkları bir test yapıyorlar. Fotoğraflar gösterilip yorumlamanız isteniyor. Burada bence önemli nokta, yorumlama yaparken daha pozitif, ekip çalışmasına yatkın, karamsarlıktan uzak yorumlar yapılması gerekiyor. Bunlarla beraber daha değişik ve olumlu özelliklerinizi de gösteren yorumlamalar olması gerekiyor. Şöyle bir örnek verecek olursam, ben bir fotoğrafı yorumlamaya başlamıştım tam sonuca bağlarken farklı bir detay fark ettim ve bu benim için tüm senaryoyu değiştirir deyip tekrardan bir açıklama yapmıştım. Değişik bir detay yakaladığımda farklı bir bakış açısıyla yaklaştım. Sadece bir örnek olsun diye yazdım, herhangi bir yönlendirme gibi algılanmasın tabi ki.
Diğer bir husus, psikolog sizin crm veya pilotluk becerilerinizi ölçmüyor aslında, tamamiyle sizi tanımaya çalışıyor. Bu noktada güçlü-zayıf yönlerinizi iyi analiz edin, bir şeyler saklamayın ve yalan söylemeyin. Öyle ya da böyle ortaya çıkıyor. Arada üzerinize oynayabilirler, sakinliğinizi koruyun. Mesela bana "zayıf yönlerinizi söylemeyi çok beceremediniz sanki?" ya da "bir miktar kaygılı bir insansınız sanırım" tarzı ithamları da oldu. Gayet normal, sakinliği koruyup o şekilde devam edebilmek önemli.
Uzun bir yazı oldu bir miktar. Sonuç olarak benim deneyimlediğim bu süreçte psikoloji aşaması, video mülakat aşamasından daha kritik bir aşama. Niyetim bir yönlendirme yapmak değil, her aşamaya disiplinli ve özverili çalışmaya devam edin. Bilgi paylaştıkça güzel.
İyi forumlar

Herkese iyi forumlar,
Video mülakat sürecini geçmiş biri olarak kendi gözlemlerimi aktarmaya çalışacağım. Video mülakat süreci sxs değerlendirme sürecine 2023 te dahil olmuş bir bölüm. Daha öncesinde, psikolog görüşmesinden sonra direk kurul daveti alınıyordu diye biliyorum. Benim düşüncem, kişi sayısını minimize etmek amaçlı böyle bir uygulama yapıldığı yönünde. Genel olarak bakıldığında sorulan sorular klasik insan kaynakları soruları ve sistem size videoyu tekrar kaydetme hakkı veriyor. Bu şartlarda hemen hemen herkesin optimal bir yanıt videosu çıkarabileceğini düşünüyorum.
Gelelim benim psikolog görüşmesiyle alakalı düşüncelerime. İlk olarak size ses kaydı açtıkları bir test yapıyorlar. Fotoğraflar gösterilip yorumlamanız isteniyor. Burada bence önemli nokta, yorumlama yaparken daha pozitif, ekip çalışmasına yatkın, karamsarlıktan uzak yorumlar yapılması gerekiyor. Bunlarla beraber daha değişik ve olumlu özelliklerinizi de gösteren yorumlamalar olması gerekiyor. Şöyle bir örnek verecek olursam, ben bir fotoğrafı yorumlamaya başlamıştım tam sonuca bağlarken farklı bir detay fark ettim ve bu benim için tüm senaryoyu değiştirir deyip tekrardan bir açıklama yapmıştım. Değişik bir detay yakaladığımda farklı bir bakış açısıyla yaklaştım. Sadece bir örnek olsun diye yazdım, herhangi bir yönlendirme gibi algılanmasın tabi ki.
Diğer bir husus, psikolog sizin crm veya pilotluk becerilerinizi ölçmüyor aslında, tamamiyle sizi tanımaya çalışıyor. Bu noktada güçlü-zayıf yönlerinizi iyi analiz edin, bir şeyler saklamayın ve yalan söylemeyin. Öyle ya da böyle ortaya çıkıyor. Arada üzerinize oynayabilirler, sakinliğinizi koruyun. Mesela bana "zayıf yönlerinizi söylemeyi çok beceremediniz sanki?" ya da "bir miktar kaygılı bir insansınız sanırım" tarzı ithamları da oldu. Gayet normal, sakinliği koruyup o şekilde devam edebilmek önemli.
Uzun bir yazı oldu bir miktar. Sonuç olarak benim deneyimlediğim bu süreçte psikoloji aşaması, video mülakat aşamasından daha kritik bir aşama. Niyetim bir yönlendirme yapmak değil, her aşamaya disiplinli ve özverili çalışmaya devam edin. Bilgi paylaştıkça güzel.
İyi forumlar
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Meraktan soruyorum, mollymawk skorlarınız ne seviyedeydi acaba hatırlıyor musunuz?

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Meraktan soruyorum, mollymawk skorlarınız ne seviyedeydi acaba hatırlıyor musunuz?
Yanlış hatırlamıyorsam yetenek modülleri 70,50,70 gibi bir sıralamadaydı. Bilgi modülleri de ingilizce 40, science 85 gibi bir şeylerdi.

Herkese iyi forumlar,
İyi forumlar
Kardeşim öncelikle çok teşekkürler verdiğin bilgiler için şu sorularım vardı cevaplarsan çok mutlu olurum:
1) Bu kısma nasıl hazırlandın, herhangi bir psikolog vs yardım aldın mı ve aldıysan kimdi sence faydası oldu mu?
2) Ses kaydı açtıkları test demişsin içeriğinden biraz daha bahsedebilir misin?
3) Süreci şu anda hangi aşamasındasın ve mülakat ne kadar sürmüştü?

Teşekkürler :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt