PACE (DLR) THY PACE Sınav Tecrübesi Rehber 2025

Hayır aşırı zor değil klasik problem soruları bunlar. Altyapınıza bağlı, dediğim gibi 10 soru kesir sorusu vardır. Onları hızlıca halledebilirsiniz, kalan vakitte de çözebildiğiniz kadar problem sorusu işte. Hatırladığım kadarıyla işçi havuz soruları, hız soruları falan vardı problemlerde. Fizik benim baktığım kaynaklara hiç benzemiyordu, lensler, teoremler geldi daha çok. benim şansım mı bilmiyorum ama baya kötü geçti..2. girişimdi benim dlrda micten kalmıştım geçen sene. tüm modüllerim çok iyi geçti fizikten kalarak elenmek çok çok üzücek beni ama kaldım gibi cidden.
Belli olmaz, hic ummadan belki gecmissinizdir. Hayirlisi olsun Tesekkurler cevaplar icin

itü mezunu olmama rağmen fizikte çok zorlandım açıkçası. unuttugum hatrlamadığım konular geldi forumda hep kolay mantık soruları diye okumuştum. muhtemelen fizik yüzünden kalıyorum sınavda. gördüğüm soru havuzlarından hiç soru gelmemişti sorular değişti bence. sınava dün girdim.

Matematikte 10 soru çok kolay, kısa sorulardı rahatça çözülür. Diğer sorular ise uzun işlem sorularıydı. 10 tanesi de kalan sürede rahatça halledilir.
Merhaba, öncelikle tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler.

Fizikte çok fazla işlemli soru yok diye duymuştum, bu doğru mu?
ATPL tv havuzundan soru gelmiyor galiba pek. TYT sorularına çalışır gibi konu anlatımı mı çalışmalıyız başlıklara?

ikinci sorum ise matematikte problemler ne tür zorluktaydı? geometri ve trigonometri ağırlığı nasıldı?
birkaç örnek vermem gerekirse matematik şunlara benzer miydi?:

1- 9 bricklayers need 8 hours on each of the 2 working days to build 3 walls which are 5 m in length. How many bricklayers are needed to finish the same work in 12 hours?
2- At 12:00, car A starts to travel at 80 km/h. Car B starts to travel at 13:00 at 120 km/h. When does car B catch car A?
3- If a father is three times as old as his youngest son and twice as old as his oldest daughter and all three people together are at a total age of 88 years, how old is the daughter?

Teşekkürler şimdiden.

hocam merhaba. matematik tyt deki gibi hikayeleştirilmiş sorular gibi miydi yoksa 4 işlem soruları mı. bazı kesirlilerde işlem yapmak zaman alabiliyor. bir de hangi konular ağırlıklı çıktı
matematikte her sorumu cok uzun ? yaklasik 15-20 gibi mi?

Yani tam TYT sayılmaz sanki, öyle hikayeleştirilmiş değil, soruyu anlaması gayet kolay, çözüme giden yolu da çok iyi biliyordum ama uzun sürüyor. 1 soru 150 saniye alıyor averaj. Ya pratik ve hızlı olmak lazım, ya da soru seçmeyi bilmek lazım.

Tek hatırladığım soru dikdörtgen arazinin alanını denklem olarak verip en az kaç metre tel ile çevirilebilir olan min max sorusuydu. Gerisi hafızamda yok maalesef.

ATPL tv havuzundan soru gelmiyor galiba pek. TYT sorularına çalışır gibi konu anlatımı mı çalışmalıyız başlıklara?

ikinci sorum ise matematikte problemler ne tür zorluktaydı? geometri ve trigonometri ağırlığı nasıldı?

1- 9 bricklayers need 8 hours on each of the 2 working days to build 3 walls which are 5 m in length. How many bricklayers are needed to finish the same work in 12 hours?
2- At 12:00, car A starts to travel at 80 km/h. Car B starts to travel at 13:00 at 120 km/h. When does car B catch car A?
3- If a father is three times as old as his youngest son and twice as old as his oldest daughter and all three people together are at a total age of 88 years, how old is the daughter?

Teşekkürler şimdiden.
Merhaba evet, konulara çalışmanızı öneririm soru ezberlemektense. Kaldırma kuvveti, mercek ve aynalar gibi konulara çalışmanızı özellikle. Yazdığınız matematik sorularına çok benzer sorular geliyor evet. başarılar.

Teşekkürler şimdiden.
Soruların aynıları AeroTest'te mevcut. Bilginize. Math Work problems Equations of Unknown, Distance Speed Time konularını inceleyebilirsiniz.

Soruların aynıları AeroTest'te mevcut. Bilginize. Math Work problems Equations of Unknown, Distance Speed Time konularını inceleyebilirsiniz.
Merhaba, aerotest forumda bulunan ve demo sürümü olan aerotest midir? yoksa ayrı bir şeyden mi bahsediyoruz?

Merhaba, aerotest forumda bulunan ve demo sürümü olan aerotest midir? yoksa ayrı bir şeyden mi bahsediyoruz?
Evet. Demo sürümünden kastınız deneme sürümüdür. Günlük 50 soru hakkınız bulunur. Abonelik yükselterek abonelik süresince sınırsız olarak soru çözebilirsiniz.

Ben de geçen hafta girip olumlu yanıt aldım.

En kolay Matematik olmasını beklerken en zoru oldu. Genel olarak TYT seviyesinde, bazı aşırı kolay sorular hariç.

12. sınıf halim olsa TYT 40 dk altında fulleyen biri olarak tokatlardım ama şimdi 20 soru anca görebildim, baktım 10 sn kalmış diğer 10 sorunun hepsini A yaptım hızlıca. Önerim birkaç TYT denemesine bakın ve sınavda soru uzun sürecek gibi görünüyorsa atlayın, en son sallarsınız.

Fizik kolaydı, kaldırma kuvveti ve yayın potansiyel enerjisinde bazı ufaktan kandırıkçı sorular vardı. 29+ yaptığımı düşünüyorum.

Joystik tecrübesi olmayan birisi olarak alışmam biraz zor oldu, sınavdan önce tecrübe etmeniz mümkünse avantaj olur.

Diğer testleri demodan düzenli çalışırsanız sıkıntı olmaz, zorluk seviyesi bazılarında değişkenlik gösterse de pratik olarak aynı.

Herkese başarılar.
Merhaba ben 2 ekimde girdim açıklanmadı siz ne zaman girmiştiniz acaba ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt