Ben fuarda ik ile olan diyaloğumu ve aldığım bilgileri tam anlamıyla paylaştım, dünden bugüne böyle keskin bir değişiklik olduğunu düşünmüyorum. yine de elbette ben kendi duyduğuma inanmakla mükellefim kimseye bir şey diyemem veya bağlayıcı bir şey söyleyemem.
Size nasıl böyle bir tarih verilebildi üstelik 2027'nin ortasından sonrası yani 1 yıldan fazla bir süre ne olacakmış da cadet duracakmış anlayamasam da benim ik'dan birebir duyduklarım bunlardan çok farklı. elbette şartlar ne gösterir bilinmez fakat şirket covid dönemi 2 sene durdu zaten, sıfır uçuş , maksimum belirsizlik , bulaş riski varken.
Buna ek olarak THY bünyesinde bir kaptan pilot bir de FO ile konuştuğumda (biri sevdiğim bir abim diğeri ise sevdiğim bir arkadaşım) uçuş yoğunluklarının kesinlikle azalmadığını ve yolcu kapasitesi dahil olmak üzere bir azalma olmadığını belirttiler. elbette yakıt kısıtı kaynaklı bazı uçuşlar ileride iptal edilebilir fakat şu anda izne çıkarma ya da part-time teşvik konusunu bizzat pilotlardan duyduğum kadarıyla teyit edemedim. Sizin bu bilgileri nereden teyit ettiğinizi de öğrenmek isterim.
Buna ek olarak dün fuarda kaptan pilot konuşma yaptı, konuşmadan sonra da tip'siz pilot arkadaşlar yanlarına gittiler soru sormaya. bazıları da mutlaka bu forumdadır ve kaptan kibar bir şekilde cadet politikasının şu an şirketin temel pilot edinme politikası olduğunu belirtti.
Kaynağınızı paylaşırsanız memnuniyet duyarım.